sarahansson

Kategori: träning

Yoga vid havet.

Vaknade upp vid halv 8 imorse och tog min yogamatta och gick ner till havet för att starta dagen med lite yoga. Även om jag absolut inte är något yogaproffs tycker jag att det är så härligt. Har kommit in i det lite mer nu och kör iallafall några gånger i veckan, riktigt härligt. Blir oftast vid stretchdelen på gymmet, inte så lika idylliskt som vid havet kanske, men fortfarande ett skönt sätt att röra på sig. Avslutade yogapasset med en stunds meditation också. Det är verkligen något jag börjat uppskatta det senaste, och något som jag tror att jag verkligen behöver också. Det kan verka tråkigt och rastlöst (eller det gjorde för mig i början iallafall), men efter några gånger när man kommit in i det är det så härligt.

Är ganska flexibel i bröstkorgen, trots mitt stillasittande jobb, så just brygga är jag aknske bra i. Däremot baksida lår är jag riktigt stel i, så min hunden-positon är inget vidare. Får fortsätta träna!

Mina bästa benövningar

 Körde ett benpass på gymmet igår. Blev an snabbis med bara tre övningar, men är mina favvoövningar just nu som tar så bra, så vart riktigt jobbigt ändå. Här är mina bästa just nu:

Vanliga utfall med skivstång.

Hoppar upp och kör en squat på bänk. Körde på en annan bänk som är lite högre så det blir lite jobbigare, men det var bättre att ta kort vid denna, haha.

Den här övningen har jag kört förr men när man sitter ner, som ska ta på typ utsidan av låren, dock aldrig tyckt att den var bra. Sen såg jag att Ida Warg tipsade om att ta upp rumpan lite och luta sig lite framåt och HERREGUD. Den tar sååå bra i rumpan! Helt klart min nya favoritrumpövning! Lägger på mycket vikt och kör många reps då det är ganska "enkelt" i början då man är så stark i rumpa/ben.

 

Såhär såg passet ut: 

Utfall: 3x12 på varje ben

Hopp+squat på bänk: 3x15

Gynmaskin: 3x25

 

Hoppas ni fick lite inspiration till ben och rumpträning! 

 

 

Svettigt benpass

God morgon hjärtan! Äntligen fredag igen, så skönt. Som sagt är det ju paintball-dags idag, vi får väl se hur det går.. Mindre taggad haha. Blev lite ändrade planer så kommer nog inte hända något efter paintballen, så kommer nog bara åka hem. Victor ska iväg ikväll så kommer nog ha lite egentid hemma, kolla Let's Dance och kanske redigera vloggen från förra helgen, på tiden nu! 

Igår blev det ett riktigt svettigt pass på gymmet, så härligt. Började med att jag gick powerwalk på bandet i ca en kvart med supermycket lutning, fick igång pulsen ordentligt. På det blev det tre benövningar, men det räckte kan jag säga! Dessa övningar körde jag:

Squats i cablecross - 3 x 12 

Benspark i cablecross - 3 x 12 

Benböj i maskin 

Benböjen körde jag bara i takt till musiken som jag maxade i hörlurarna (mina rosa Urbanears som jag köpte för några månader sen var en riktigt bra investering!), så blev kanske 2-3 minuter varierat med snabba och långsammare övningar. Tog sjukt mycket och var ett bra avslut på passet! 

Inte världens bästa bild men bra övning som tar sjukt bra i rumpan!

Hoppas ni får en fin fredag!

Upp