sarahansson

Kategori: recept

Veganska snacks

Jag är inte 100% vegan än men försöker ändå äta så mycket veganskt som möjligt, använder bara veganskt smink osv. Jag är en riktig gottegris och har aldrig kunnat säga nej till snacks. Kakor, chips, godis - allt! Många tror att om man är vegan eller äter vegansk kost kan man i princip inte äta någonting. Det stämmer uppenbarligen inte och det finns massa gott man kan snaska på. Finns massor av veganska snacks som inte promotas som just veganska, utan som bara är det. Har också kommit flera märken det senaste som har lanserat gelatinfria varianter av sitt godis, vilket gör dem djurvänliga. En nyfunnen favorit är Oreos! Har aldrig riktigt testat det förut och alltid antagit att de inte ska vara så goda, men på senaste tiden har jag verkligen börjat gilla dem. Och - veganska! Nedan ser ni lite tips på veganskt godis om ni vill äta mer djurvänligt ♥

 

Pringles - inte alla smaker dock!

Delicatobollar (Delicato har även lanserat tre nya smaker - också veganska!)

Djungelvrål

Hallon/lakrits-skalle

Sura bläckfiskar

Fruktovaler 


Finns också maaassa mer lösgodis som är veganskt, se bara till att det inte är mjölk, gelatin eller karmin (krossade löss) i så brukar det vara okej! 

Veganska hamburgare

Tänkte tipsa om de veganska hamburgarna vi åt igår. Oavsett om du inte äter veganskt eller vegetariskt kommer du älska dem! Vi hittade dem för några månader sedan och nu äter vi dem minst en gång i veckan - SÅ goda! De är från märket Quorn, och är en av deras veganska produkter. Har aldrig sett dem i Sverige men andra Quorn-produkter finns ju, så de går säkert att hitta. Jag brukar steka dem i olivolja och servera i hamburgerbröd tillsammans med tomat, gurka, mosad avokado och bjästsås (cashewnötter som legat i blöt i några timmar som mixas tillsammans med bjäst, en nypa salt och lite vatten). Brukar även ha ugnsbakad potatis med rosmarin till och ta resten av såserna som blev kvar samt lite ketchup som dippsåser. Kolla om ni hittar dessa i affären, stort tips!!

Så så gott!

Upp