sarahansson

Bilder från Italien

En av de bra sakerna med att bo på Malta är att det finns många billiga och snabba flyg till andra ställen i södra Europa, framförallt Italien. Ett ställe jag inte hört talas om innan förra våren är Bari, en stad i södra Italien vid Adriatiska havet, mittemot Kroatien. Jag och Victor åkte dit i Mars förra året och älskade det! Det är en lugn stad med väldigt lite turism. Det verkar vara mest italienarna själva som kommer dit på semester från andra delar i landet. De har fantastisk mat (klarade mig inte riktigt att vara vegan i helgen; mozzarella, burrata och stracciatella överallt - helt sagolik, dessutom) och magiskt vin. Bari är huvudstaden i området Puglia, som också är ett vindistrikt. På riktigt, alla viner från Puglia är godare än alla andra goda viner tillsammans. Att du dessutom får dem för omkring 25 euro på restaurangerna gör inte saken sämre.

I år bestämde vi oss för att åka igen, och hittade flyg från torsdag till söndag för 50 euro för två personer. Helt okej. Med oss åkte också vår finska kollega Mika och hans colombianska fru Maria. Blev en riktigt bra helg, inte superväder då det var grått och regn en dag, men alltid skönt med en ursäkt för en dag i sängen!

En av alla fina gränder

Första kvällen åt vi middag tillsammans - pasta och pizza, såklart!

Magisk middag på en restaurang som hette Cortigiano. Vi hoppade in i en taxi på hotellet och bad chauffören att köra oss till en bra restaurang - och det var minst sagt ett bra val. Vi fick in massor med antipasti som var helt galen, följt av en god pasta och till dessert en seven layer chocolate cake... Och kolla de fina vinboxarna i bakgrunden!

Här satt jag och Victor och diskuterade framtiden för vår veganska vingård! Tydligen är det inte alls speciellt dyrt att köpa in sig i en del av en vingård där man själv får producera sitt eget vin. Stay tuned!

Försökte ta selfies en stund men gick sådär

28 februari 2017 15:39 | resor |

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas